I. Despre Noi

Prezentul document prin continutul sau pune la dispozitia tertilor utilizatori Regulamentul privind termenii si conditiile de utilizare a site-ului Military-line.ro.

Site-ul Military-line.ro este operat de societatea S.C. SPEAR LINE S.R.L., cu sediul in Sos.Pantelimon, nr.72, București, Bucuresti, inscrisa in Registrul Comertului cu numarul J40/12599/2010. Utilizarea site-ului (incluzand accesul, navigarea si cumpararea produselor de pe acest site) constituie un acord implicit de respectare a termenilor si conditiilor enuntate in cuprinsul prezentului document cu toate efectele si consecintele ce decurg din aceasta.

Administratorul site-ului Military-line.ro isi rezerva dreptul de a modifica in orice moment continutul acestui acord, fara notificarea prealabila a persoanelor care il utilizeaza, denumite in continuare "Utilizatori". Utilizatorii vor avea acces permanent la termenii si conditiile de utilizare a serviciilor, pentru a le putea consulta in orice moment.


II. Despre Military-line.ro
Military-line.ro este un serviciu e-commerce care ofera utilizatorilor sai posibilitatea de a intra in posesia produselor afisate. Achizitia produselor se face pe baza comenzilor primite prin site.

III. Proprietatea Intelectuala
Continutul si designul Military-line.ro, precum si orice alt material avand legatura cu acesta trimis dvs. prin email sau furnizat dvs. prin orice alta modalitate (exemplu: articole, design, descriere produse si orice alte materiale), apartin Societatii si/sau colaboratorilor sai - acolo unde acest lucru este specificat in mod expres - (drept de autor) si sunt protejate de legislatia privind proprietatea intelectuala. Nu puteti utiliza, reproduce sau permite nimanui sa utilizeze sau sa reproduca materialele Military-line.ro fara a detine o permisiune scrisa, prealabila din partea Societatii.
Nu puteti folosi cadre (frames in sensul limbajului HTML) sau tehnici de incadrare (framing techniques in sensul limbajului HTML) pentru marci, logo-uri, sau alte informatii protejate de legea copyrightului (inclusiv imagini, texte, interfete, formulare) ale Military-line.ro fara a detine o permisiune scrisa, prealabila, din partea Societatii.
Este permisa crearea limitata, revocabila si neexclusiva a hiperlinkurilor catre pagina de index a Military-line.ro, atata timp cat aceasta actiune nu prezinta serviciul Military-line.ro intr-o lumina falsa, inselatoare, derogatorie sau ofensiva. Nu puteti folosi logo-ul firmei sau alte proprietati grafice, sau marci ca parte a hyperlinkurilor fara a detine o permisiune scrisa, prealabila, din partea Societatii.

IV. Inregistrarea ca utilizator
Site-ul Military-line.ro poate fi accesat in mod gratuit, iar simpla navigare in paginile acestuia nu este conditionata de inregistrarea ca utilizator (crearea unui cont de utilizator pe Site). Pentru a beneficia insa de anumite servicii oferite de Site, precum achizitionarea produselor oferite de acesta, primirea newsletterului Military-line.ro sau verificarea situatiei unor comenzi proprii, va trebui sa va inregistrati ca utilizator (sa va creati un cont de utilizator pe Site). Inregistrarea ca utilizator presupune acceptarea prealabila de catre dvs. a Termenilor si Conditiilor de utilizare a Military-line.ro si a Politicii de Confidentialitate a acestuia. Aceste reglementari constituie baza contractuala a raporturilor dintre utilizatori si Societate.
Intrucat prevederile Termenilor si Conditiilor de utilizare si ai Politicii de Confidentialitate pot fi modificate, va rugam sa le revedeti periodic. In conditiile in care nu veti mai fi de acord cu prevederile acestora, va rugam sa nu mai accesati/folositi serviciile Military-line.ro.
Daca folositi acest Site, sunteti responsabili cu privire la pastrarea confidentialitatii datelor de acces in contul dvs. de utilizator, creat pe Site si sunteti de acord sa va asumati responsabilitatea pentru toate activitatile efectuate din contul dvs. de utilizator, creat pe Site.
Military-line.ro poate vinde produse pentru copii sub 14 (paisprezece) ani, dar le vinde adultilor, care sunt autorizati sa efectueze plati online cu cardul sau prin orice alta metoda de plata acceptata de Military-line.ro. Daca aveti mai putin de 14 (paisprezece) ani, puteti achizitiona produsele Military-line.ro, numai cu ajutorul unui parinte sau tutore.
Military-line.ro isi rezerva dreptul de a inchide conturi de utilizatori, de a modifica sau elimina texte, imagini, hyperlinkuri, sau de a refuza vanzarea de produse, la propria sa discretie.

V. Datele personale
Prin inregistrarea ca utilizator al Military-line.ro va vom solicita o serie de date personale, precum numele si prenumele, adresa de email, data nasterii dar si alte informatii cu caracter personal, care sa permita identificarea dvs. ca utilizator al serviciului Military-line.ro. De asemenea, pentru a va abona la newsletterul sau alertele Military-line.ro va trebui sa ne comunicati o adresa de e-mail valida precum si alte date legate de dvs. Va rugam sa accesati pagina in care va este prezentata Politica de Confidentialitate pentru a va informa cu privire la informatiile colectate de Military-line.ro, cu privire la modul in care sunt folosite acestea, precum si la drepturile cu privire la protejarea intimitatii dvs.

VI. Procedura de cumparare
SPEAR LINE SRL preia comenzile plasate cu ajutorul sistemului de vânzare pe internet www.Military-line.ro.

SPEAR LINE SRL nu poarta raspunderea pentru efectele plasarii incorecte sau ilizibile a unei comenzi de catre Client, în special pentru incorectitudinile care determina întârzierea realizarii comenzii sau nefurnizarea produselor comandate.

Plasarea unei comenzi nu obliga SPEAR LINE SRL, însa absenta unui raspuns nu echivaleaza cu preluarea tacita a comenzii.

Dupa plasarea comenzii, Clientul va primi confirmarea comenzii plasate pe adresa de e-mail indicata in comanda.

Contractul de vanzare-cumparare intra in vigoare la momentul emiterii facturii de catre SPEAR LINE SRL a produselor comandatate de client, la adresa indicata in comanda. Informarea despre emiterea facturii se face telefonic sau electronic (e-mail). Termenii si conditiile generale de vanzare vor sta la baza Contractului astfel incheiat.

Pentru a cumpara si intra in posesia produselor oferite spre vanzare pe Military-line.ro este necesara parcurgerea urmatoarelor etape:
- identificarea si alegerea produselor
- inregistrarea dvs. ca utilizator al Military-line.ro
- efectuarea platii produselor. Plata se efectueaza la curier in momentul livrarii sau prin transfer bancar/ordin de plata, in conditiile reglementate la Capitolul VII, iar costul final va contine pretul produsului comandat cu TVA inclus, pretul livrarii (in cazul in care comanda nu beneficiaza de transport gratuit) si, daca este cazul, pretul timbrului verde, in conformitate cu dispozitiile HG 448/2005.
- livrarea produselor comandate si achitate va fi insotita, daca este cazul, de certificatul de garantie, de certificatul cu privire la service-ul post-vanzare asigurat de catre producator/importator/distribuitor si/sau alte certificate daca este cazul.

VII. Cum cumpar
VII.1. Preturile
Cu exceptia cazurilor in care este prevazut altfel, preturile produselor afisate pe Military-line.ro reprezinta preturile finale de cumparare si includ TVA (taxa pe valoare adaugata de 19%, valabila in Romania). Preturile nu includ niciodata costurile de transport. Preturile finale de cumparare pot fi preturi sugerate de catre producatori sau furnizori, sau pot fi estimate in functie de preturile standard practicabile la nivelul industriei produsului comercializat. Preturile finale de cumparare pot sa nu reprezinte cele mai competitive preturi de pe un anumit segment de produse sau pentru o anumita perioada.
Dreptul de proprietate asupra produselor va fi transferat Clientului în momentul achitarii complete a pretului pentru produsele respective.

PRET DERIZORIU SAU CARACTERISTICI ERONATE.
SPEAR LINE SRL face toate eforturile in a furniza informatii corecte despre pretul, stocul si caracteristicile produselor. E posibil ca unele preturi si/sau caracteristici sa fie eronate. In cazul inregistrarii unei comenzi cu un pret eronat, SPEAR LINE SRL are dreptul sa anuleze comanda Clientului. In cazul inregistrarii unei comenzi pentru un produs cu caracteristici eronate, SPEAR LINE SRL va depune toate eforturile in vederea livrarii catre Client a unui produs cu caracteristici cat mai apropiate de cele prezentate in site la momentul plasarii comenzii. Daca Clientul nu este de acord cu propunerile SPEAR LINE SRL, Clientul are dreptul sa anuleze comanda.

VII.2. Metode de plata
Pentru efectuarea platii produselor comandate, puteti alege dintre urmatoarele metode de plata: plata cash sau plata cu cardul in cazul ridicarii produselor de la sediul nostru sau numerar/cash la livrare. Daca ati ales sa platiti numerar/cash la livrare, dupa plasarea comenzii veti primi prin e-mail informatiile relevante pentru comanda dvs., urmand sa efectuati plata produsului catre persoana care efectueaza livrarea.

VII.2.1. Cum cumpar si platesc produse de pe site-ul Military-line.ro
Puteti cumpara produse prin Military-line.ro urmand 3 pasi:
a. Selectati produsul pe care doriti sa-l achizitionati si apasati pe linkul "Trimite comanda".
b. Introduceti/confirmati datele dvs. personale.
Aceste informatii sunt necesare pentru procesarea corecta si eficienta a comenzii plasate de catre dvs. Va rugam sa completati corect formularul si sa indicati persoanele catre care se face facturarea si livrarea. Adresa de e-mail are importanta extrema deoarece informatiile legate de comanda si produsele comandate vor fi transmise prin e-mail. O adresa de e-mail incorecta incetineste intregul proces de comanda. Mai mult de atat, Societatea nu va putea sa va contacteze si sa va informeze asupra starii comenzii dvs. Daca adresa de livrare nu este aceeasi ca adresa de facturare, indicati acest lucru prin debifarea optiunii. Adresa pentru livrare este aceeasi cu adresa de facturare de la sfarsitul formularului. Alegeti metoda dorita de plata si confirmati datele.

VIII. Livrarea produselor
Costurile de expediere sunt suportate de Client, cu exceptia cazului în care se stabileste altfel printr-un contract distinct între Client si SPEAR LINE SRL

Valoarea costurilor de expediere este în functie de greutatea coletului, de dimensiunile acestuia, de locul de destinatie, de transportatorul/speditorul ales si de modalitatea de plata.

Daca greutatea coletului depaseste cota pentru locul de destinatie respectiv (sau aceasta cota nu este stabilita), costurile de transport vor fi stabilite de Departamentul de Vânzari al SPEAR LINE SRL.

Majoritatea produselor afisate pe siteul www.Military-line.ro sunt prezente fie in stocul furnizorului, fie stocul fizic al magazinului. SPEAR LINE SRL nu garanteaza prezenta in stoc a tuturor produselor afisate pe site. Pentru produsele care nu sunt in stocul SPEAR LINE SRL termenul de livrare este afisat pe site sau va fi comunicat Clientului telefonic sau pe e-mail. Termenele livrarilor sunt termene orientative, cu exceptia cazului în care Clientul a convenit cu SPEAR LINE SRL un termen de livrare pe baza unui contract distinct.

SPEAR LINE SRL decide asupra alegerii transportatorului/curierului, cu exceptia cazului în care, pe baza unor contracte individuale între Client si SPEAR LINE SRL, s-a stabilit altfel.

Exista posibilitatea receptionarii produselor la punctul de lucru SPEAR LINE SRL. Clientul are posibilitatea achitarii cu numerar sau cu cardul la sediul SPEAR LINE SRL.

SPEAR LINE SRL isi rezerva dreptul in mod expres de a anula orice comanda cu plata ramburs sau dupa caz plata online si returnarea integrala a banilor platiti de catre consumator/client.


IX. Garantie si service postvanzare
Toate produsele comercializate de catre site-ul www.Military-line.ro beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor. Produsele sunt noi, in ambalajele originale si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte.
Daca la un produs este anexata garantia, prevederile acesteia sunt obligatorii.


X. Descrierea si returnarea produselor
Military-line.ro depune toate eforturile pentru a fi cat se poate de precis. Cu toate acestea, Military-line.ro nu garanteaza ca descrierile produselor sau a altor tipuri de materiale care au legatura cu acestea sunt precise, complete, curente sau fara erori. Daca un produs oferit de Military-line.ro este diferit fata de descrierea aferenta acestuia de pe Site, il puteti returna respectand prevederile Politicii de returnare a produselor a Site-ului si in conformitate cu legislatia romana in vigoare.

Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantul ca renunta la cumparare, fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile lucratoare de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului, in conformitate cu dispozitiile Ordonantei nr. 130/2000.

In cazul in care intelegeti sa valorificati acest drept aveti urmatoarele obligatii:
- de a returna produsul cumparat, in ambalajul original, nedeteriorat, pe cheltuiala dvs.
- de a returna produsul cumparat in stare de functionare, nedeteriorat, in starea in care v-a fost livrat.

In cazul returnarii produselor cu ajutorul contractului de curierat oferit de catre SC SPEAR LINE SRL (chemare curier prin intermediul Military-line.ro), se va percepe un cost de transport care va fi dedus din suma care urmeaza sa fie rambursata.
Daca cumparatorul trimite coletul retur platind firma de curierat atunci rambursarea banilor se va face integral.


X.1. Exercitarea dreptului de retragere
Clientul informeaza SPEAR LINE SRL cu privire la decizia de retragere din contract prin una din variantele: model formular sau o declaratie neechivoca facuta pe un mediu durabil (hartie, mail sau fax).

Obligatiile care revin SPEAR LINE SRL

Rambursarea integrala a sumelor primite ca plata, inclusiv costurile livrarii (tur , nu si retur) (exceptand situatia in care consumatorul a ales in mod explicit un alt tip de livrare decat livrarea standard). Rambursarea sumelor se va face prin transfer bancar IBAN. Indeplinirea obligatiei de rambursare se face face in termen de 10 zile lucratoare de la receptionarea produselor.

Obligatiile care revin Clientului

Produsele sunt inmanate SPEAR LINE SRL personal sau predate unei persoane autorizate (curier desemnat) fara intarziere nejustificata si in decurs de maxim 14 zile de la anuntarea deciziei de retragere din contract. Consumatorul suporta costurile de returnare. Consumatorul este responsabil doar in ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor.

Acceptând prezentele conditii de colaborare, consumatorul este de acord ca, în cazul în care reprezentantii SPEAR LINE SRL îi vor notifica faptul ca nu este posibila repararea unui produs defect, sa accepte, dupa caz, înlocuirea produsului sau restituirea pretului.

In cazul unui retur sau schimb de produse Clientul trebuie sa furnizeze datele pentru restituirea banilor precum: IBAN si Nume,Prenume al detinatorului contului.
In cazul unui schimb se va face restituirea diferentei de bani iar in cazul unui retur se va face restituirea sumei integrale platite de catre client.

În plus, acceptând prezentele conditii de colaborare, consumatorul este de acord ca, în cazul în care reprezentantii SPEAR LINE SRL îi vor notifica imposibilitatea solutionarii reclamatiei în termen de cel mult 15 zile calendaristice de la primirea acesteia, sa accepte prorogarea termenului prevazut de legea 449/2003 cu un termen rezonabil, care sa permita SPEAR LINE SRL gasirea unei solutii optime pentru remedierea problemei.

XI. Limitarea raspunderii
Firma SPEAR LINE SRL nu este responsabila pentru daunele aparute ca urmare a nerespectarii termenului de livrare, a livrarii unor produse cu parametri diferiti fata de oferta de pe internet, ca urmare a nelivrarii unui produs sau a modificarii preturilor. În special, nu suntem raspunzatori pentru întreruperile productiei, pierderea profitului sau pierderile indirecte, aparute ca urmare a nelivrarii produsului corespunzator la un anumit termen. Limitarile de mai sus nu se refera la situatiile în care, pentru livrarea unui anumit produs a fost încheiat un contract distinct între SPEAR LINE SRL si Client, în care au fost precizate conditiile de livrare si raspunderea pentru nerespectarea acestora.

SPEAR LINE SRL nu este responsabila pentru efectele utilizarii produselor livrate într-un mod neconform cu destinatia acestora.

SPEAR LINE SRL nu este responsabila pentru utilizarea neconforma cu legea a produselor cumparate de la SPEAR LINE SRL.

Dupa ce primiti de la noi produsele, va rugam sa verificati imediat daca caracteristicile acestora nu se abat de la cerintele dvs.

SPEAR LINE SRL si furnizorii sai nu îsi asuma responsabilitatea pentru greselile de tiparire sau afisare, în ceea ce priveste preturile, caracteristicile, imaginile prezentate etc. în eventualitatea în care pretul produsului sau unele caracteristici ale acestuia au fost gresit introduse în bazele noastre de date sau afisate gresit, iar livrarea nu s-a efectuat înca, SPEAR LINE SRL îsi rezerva dreptul de a anula livrarea respectivului produs si de a anunta clientul în cel mai scurt timp despre eroarea aparuta.

De asemenea, imaginile sunt prezentate pe site cu titlu de exemplu, iar produsele livrate pot diferi în orice mod, datorita modificarii caracteristicilor, design-ului, fara o notificare prealabila de catre producatori si/sau furnizori.

Valoarea maxima a obligatiilor SPEAR LINE SRL fata de orice client, în cazul livrarii necorespunzatoare, este valoarea sumelor încasate de la clientul respectiv.

SPEAR LINE SRL nu raspunde pentru pagubele, costurile, procesele, pretentiile sau cheltuielile aparute ca urmare a nerespectarii de catre utilizatori a “conditiilor de colaborare”.

SPEAR LINE SRL nu raspunde pentru prejudiciile create ca urmare a nefunctionarii site-ului precum si pentru cele rezultând din imposibilitatea de accesare a anumitor link-uri publicate pe site.


XII. Recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de continut
Utilizatorii pot posta recenzii, comentarii sau alte tipuri de continut; trimite sugestii, idei, pune intrebari, propune articole sau, alte tipuri de materiale, atata timp cat continutul acestora nu este ilegal, obscen, amenintator, defaimator, nu incalca dreptul la intimitate sau legea cu privire la protejarea proprietatii intelectuale; nu contine virusi informatici, comunicari comerciale, politice, care instiga la ura sau intoleranta pe motive etnice, religioase, rasiale, de orientare sexuala, mesaje colective sau alte forme de spam. In vederea postarii de recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de continut, nu puteti folosi adrese de e-mail sau identitati false. Military-line.ro isi rezerva dreptul, dar nu are obligatia de a elimina sau edita toate tipurile de continut postate de catre utilizatori si nu are obligatia de a revedea periodic acest continut. Odata cu postarea de recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de continut pe Military-line.ro, transmiteti, in afara cazurilor in care Societatea indica altfel, drepturile de proprietate intelectuala, in mod neexclusiv, perpetuu, irevocabil, asupra materialelor postate. Societatea are dreptul de a modifica Military-line.ro, reproduce, transmite, adapta, publica, distribui materialele postate de catre utilizatori, prin orice mijloc de comunicare in masa, din orice tara. Prin postarea de recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de continut pe Military-line.ro, cedati dreptul Societatii de a folosi numele dvs. in relatie cu materialele postate; garantati ca detineti sau controlati intr-o alta forma, dreptul de proprietate intelectuala asupra materialelor pe care le postati; ca materialele postate nu violeaza nici una dintre conditiile de postare ale recenziilor, comentariilor, comunicarilor si alte forme de continut din partea utilizatorilor, ale Military-line.ro.
Military-line.ro are dreptul, dar nu obligatia de a monitoriza, edita sau sterge, orice tip de continut sau activitati ale utilizatorilor pe Site. Military-line.ro nu este responsabil si nu isi asuma responsabilitatea pentru nici unul dintre materialele postate de catre alte terte parti pe Site. Military-line.ro are dreptul de a nu publica toate comentariile si articolele propuse de catre utilizatori.

XII. Forta Majora
Military-line.ro, afiliatii sau/si in general furnizorii de produse sau servicii catre Military-line.ro nu pot fi facuti responsabili pentru nici o intarziere sau eroare rezultand direct sau indirect din cauze care nu depind de vointa Military-line.ro. Aceasta exonerare include, dar nu se limiteaza la: erorile de functionare a echipamentului tehnic de la Military-line.ro, lipsa functionarii conexiunii la internet, lipsa functionarii conexiunilor de telefon, virusii informatici, accesul neautorizat in sistemele Military-line.ro, erorile de operare, precum si cazurile de forta majora stipulate de legislatia romana in vigoare.

XIII. Publicitatea
Military-line.ro poate afisa, in paginile sale, reclame la produsele din oferta sa precum si la produse ori servicii apartinand tertilor. Prin utilizarea Military-line.ro si prin acceptarea Termenilor si Conditiilor de utilizare ale acestuia si a Politicii de confidentialitate, va exprimati in mod direct acceptul de a fi destinatarul acestor comunicari cu caracter comercial.

XIV. Reclamatii privind incalcarea legii referitoare la protejarea proprietatii intelectuale
Military-line.ro respecta dreptul la proprietatea intelectuala a tertilor. Daca ati observat ca Site-ul contine informatii care incalca dreptul acestora la proprietate intelectuala, va rugam sa ne trimiteti o instiintare la adresa de email: vanzari@military-line.ro, sau sa ne contactati la numarul de telefon afisat pe site.

XV. Legislatia aplicabila
Serviciile oferite de Societate prin intermediul Military-line.ro sunt guvernate de dispozitiile legilor romane, cu precadere de Legea 365/2002 privind comertul electronic, Ordonanta 130/2000 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta, HG 448/2005 si Directiva Europeana EC/96/2002, care reglementeaza regimul taxei pentru timbrul verde, aplicabil produselor electronice.
Termenii si conditiile Military-line.ro se supun legislatiei romane. In caz de litigiu, se va incerca mai intai o rezolvare pe cale amiabila, in termen de 30 de zile lucratoare de la inregistrarea reclamatiei la sediul SPEAR LINE SRL. In cazul in care nu se poate ajunge la o intelegere in termenul precizat anterior, litigiile dintre Parti se vor supune rezolvarii instantelor judecatoresti competente de pe raza municipiului Bucuresti.

XVI. Prezentarea ofertei
SPEAR LINE SRL isi rezerva dreptul de a opera oricand, orice modificari asupra preturilor si datelor tehnice prezente pe site-ul Military-line.ro, fara o instiintare prealabila. Datele tehnice prezente pe site-ul Military-line.ro au caracter informativ si nu reprezinta o obligatie contractuala. Fotografiile de pe site-ul Military-line.ro au caracter informativ si pot exista diferente intre acestea si produs.

Daca aveti intrebari sau nelamuriri in legatura cu acesti termeni de utilizare, nu ezitati sa ne contactati telefonic sau la adresa de mail vanzari@military-line.ro